Winterrun

Winterrun upprepar 2015 & 2016 års succé på Liseberg!

Med tusentals löpare som springer genom ett vinterupplyst Liseberg skapas en fantastisk atmosfär med eldkorgar, facklor och eldkonstnärer. Våra DJ:s utmed banan kommer göra allt för att peppa dig när du springer Winterrun Göteborg, allt för att återigen skapa en härlig vinterlöpningsfest med magisk inramning och skön stämning.

Ett lopp du absolut inte vill missa!

Banan i Göteborg

I Göteborg bjuder vi på ett spektakulärt lopp med start, varvning och mål inne vid stora scenen på Liseberg. Banan mäter 5 km och du springer ett eller två varv beroende på om du valt springa 5k eller 10k.

Årets bana är den bästa och roligaste vi haft så här långt!

Vi blandar löpning på det vinterupplysta Liseberg med löpning på gatorna närmast utanför. Drygt hälften av löpningen genomförs inne på Lisebergsområdet. Resterande del löps i första hand på vägar i området utanför Liseberg. Banan är väldigt flack med ett undantag – stigningen upp till Helix!

Det gäller att vara ordentligt uppvärmd för stigningen kommer nästan direkt efter start, resterande del av banan är flack, omväxlande och lite knixig. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar och marschaller och våra dj´s och eldartister kommer hjälpa er att få en vinterlöparupplevelse i världsklass!

Underlaget är asfalt. Är det minusgrader kommer det vara halt.

WINTER RUN har sanktion från Svenska friidrottsförbundet och är kontrollmätt av Faruk Alivodic

Transport till loppet:

Åk gärna kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Liseberg via spårvagn, buss och pendeltåg. För mer information om hur du tar dig till Liseberg hänvisar vi till www.vasttrafik.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller. Tänk på att om du ställer dig på Lisebergs stora parkering så kommer det på grund av loppet vara svårt att ta sig ut före klockan 18:30.

Start och mål:

Start och mål för Winter Run Göteborg är vid Stora scenen på Liseberg (https://kartor.eniro.se/m/OIUic). Du tar dig in på Liseberg genom huvudentrén.

Klasser:

Män och kvinnor.
Lagtävling om minst 4 personer, är ni fler än fyra i laget så räknas den sammanlagda tiden på de fyra snabbaste löparna (max 7 personer i varje lag)
I lagtävlingen finns tre klasser: kvinnor, män och mixed.
I mixed måste det ingå minst en kvinna/man, där räknas de 4 snabbaste tiderna, men minst en av tiderna måste vara en tid av motsatt kön.

Starttid:

16:45 Start för 5k

17:30 Start för 10K (första startgrupp, efterföljande startgrupper med 3 minuters intervall) Start sker i grupper utifrån förväntad löptid.

Uppvärmning:

Gemensam uppvärmning med Friskis & Svettis kommer att ske före start ca klockan 16:30 och 17:15

Priser:

De mest Lysande löparna kommer att belönas med fina priser från våra partners.
Priser till de 3 främsta kvinnorna respektive männen.
Priser till bästa Kvinnliga/Manliga/Mixed Lag.
Alla deltagare får efter målgång en reflexmedalj, och en målgångspåse med produkter från Winterrun’s partners Dessutom lottar vi ut ett antal priser från. Vilka som vunnit de utlottade priserna finns anslaget efter målgång.

Tidtagning:

Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att ni sätter på nummerlappen ordentligt och att ni har den på under hela loppet.

Vägbeskrivning:

Åk gärna kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Liseberg via spårvagn, buss och pendeltåg. För mer information om hur du tar dig till Liseberg hänvisar vi till www.vasttrafik.se. Om du behöver ta bilen är de allmänna parkeringsplatser som gäller.

Sekretariat:

I Lisebergshallen har vi sekretariat, här kan du efteranmäla dig, hämta nummerlapp, lämna din väska för förvaring, byta om och fika innan loppet. Öppet från kl 14:00

Väskförvaring:

Inne i Lisebergshallen kan du lämna din väska, Märk din väska med ”tagen” som sitter på din nummerlapp.

Dusch och omklädning:

Möjlighet till dusch och omklädning kommer att finnas i Lisebergshallen, det kommer vara trångt i de 4 omklädningsrum vi tillhandahåller! Vi rekommenderar att ni i största möjliga mån kommer ombytta till Winterrun

Servering:

Inne på Liseberg kommer det att finnas en servering i direkt anslutning till start- och målområdet. Det kommer att finnas fika och enklare förtäring.

Publik:

Inne på Liseberg kommer det att vara fantastiskt fina möjligheter att följa loppet. Löparna kommer att passera Lisebergsteatern upp till Helix, i denna långa backe är det perfekt att heja på sina nära och kära! Vid stora scen på Liseberg sker start, varvning och målgång. Inne på Liseberg kommer man att kunna se löparna fler gånger under loppet med bara några korta förflyttningar.

Vill du hålla dig inomhus medan du väntar är serveringen på Liseberg öppen såväl före som under och efter loppet.

Prisutdelning:

Kommer att ske på Stora scen klockan 17:30 och 18:30.

PM:

Kommer publiceras här på hemsidan den 1 januari, kommer även skickas som nyhetsbrev till alla anmälda deltagare senast 10 januari.

Återstående tid till loppet


- Days
:
- Hours
:
- Minutes

21 Jan 2017

Göteborg

Our Partners
Contact us winterrun@icebug.se
  • Facebook

Newsletter Sign up