Göteborg 20 Januari!

Start och mål

Start och mål för WinterRun Göteborg är vid Stora scenen på Liseberg. Du tar dig in på Liseberg genom huvudentrén. Den öppnar klockan 14.00.

Nummerlappsutdelning

Alla som hämtar nummerlapp på Löplabbet får en snygg Icetube!

Det bästa är att hämta din nummerlapp på Löplabbet Östra hamngatan 7 dagarna före loppet. Då undviker du köer. Du kan hämta nummerlappen där från och med Onsdagen den 17 januari fram till fredagen den 19 januari. Öppettider är 10-18. Har du inte möjlighet att hämta nummerlappen på Löplabbet kan du även hämta den i Lisebergshallen på tävlingsdagen från klockan 14.00 och framåt.
För att få ut din nummerlapp räcker det med att du uppger ditt startnummer. Startlista med startnummer kommer att publiceras på hemsidan senast under tisdagen den 16 januari. Startlistor finns också uppsatta inne i Lisebergshallen.

Kommunikationer

Åk gärna kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Liseberg via spårvagn, buss och pendeltåg. För mer information om hur du tar dig till Liseberg hänvisar vi till www.vasttrafik.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller. Tänk på att om du ställer dig på Lisebergs stora parkering så kommer det på grund av loppet vara svårt att ta sig ut före klockan 18.30.

Klasser

Män och kvinnor 5 km.
Män och kvinnor 10 km.
På varje distans finns det dessutom en lagtävling om minst 4 personer, är ni fler än fyra i laget så räknas den sammanlagda tiden på de fyra snabbaste löparna
I lagtävlingen finns tre klasser: kvinnor, män och mixed.
I mixed måste det ingå minst en kvinna/man.

Starttid

5 km startar klockan 17:00
För de som springer 5 km så kommer det att finnas två fållor.
1. Under 25 min
2. Övriga

10 km startar klockan 18:00

För de som springer 10 km så kommer det att finnas fem olika fållor.
1. Elit – under 40 min.
2. Under 45 min
3. Under 50 min
4. Under 55 min.
5. Över 55 min
Du väljer fålla utifrån hur fort du förväntar dig att springa. Tänk på att din tid inte startar förrän du passerar startlinjen. Det finns med andra ord ingen anledning att stressa innan du passerar startlinjen. Endast för de tre snabbaste männen och kvinnorna i mål kommer tiden att räknas från startsignalen.

Uppvärmning

Innan respektive start kommer det att ske gemensam uppvärmning tillsammans med Friskis & Svettis. För 5 km börjar uppvärmningen cirka klockan 16:40. För 10 km börjar uppvärmningen cirka klockan 17:40.

Banan

I Göteborg bjuder vi på ett spektakulärt lopp med start, varvning och mål inne vid stora scenen på Liseberg. Banan mäter 5 km och du springer ett eller två varv beroende på om du valt springa 5- eller 10 km.

Årets bana är den bästa och roligaste vi haft!
Vi blandar löpning på det vinterupplysta Liseberg med löpning på gatorna närmast utanför. Drygt hälften av löpningen genomförs inne på Lisebergsområdet. Resterande del löps i första hand på vägar i området utanför Liseberg. Banan är väldigt flack med ett undantag – stigningen upp till Helix!
Det gäller att vara ordentligt uppvärmd för stigningen kommer tidigt på banan, resterande del av banan är flack, omväxlande och lite knixig. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar och marschaller och våra DJ´s och eldartister kommer hjälpa er att få en vinterlöparupplevelse i världsklass.

Underlaget är asfalt. Vi kommer att försöka hålla banan i så bra skick som möjligt men tänk på att det med tanke på årstiden ändå kan vara halt.
WINTER RUN har sanktion från Svenska friidrottsförbundet och är kontrollmätt av sanktionerad kontrollmätare Faruk Alivodic.

VISA Hänsyn

De snabbaste löparna kommer i slutet att komma ifatt löpare som är på sitt första varv. Håll till höger om du märker att du är på väg att bli omsprungen.

VARVNING/MÅL

Löparna på 10 km kommer att varva inne på start- och målområdet. De som skall varva skall hålla till vänster och återigen passera startlinjen framför Taubecafét. För att gå i mål håller du till höger och går i mål framför stora scenen.

Priser

De mest lysande löparna kommer att belönas med fina priser från våra partners.
Priser till de 3 främsta kvinnorna respektive männen på varje distans.
Priser dessutom till bästa lag i kvinnor, män och mixed på respektive distans.
Alla deltagare får efter målgång en reflexmedalj. Dessutom lottar vi ut ett antal priser från våra partners. Vilka som vunnit de utlottade priserna får du reda på efter målgång.

Prisutdelning

Priserna delas ut inne i Lisebergshallen. Prisutdelning för 5 km sker klockan 18:10 och för 10 km sker prisutdelningen klockan 19:15.
Vätska: Vätska serveras vid varvningen efter 5 kilometer (vatten och sportdryck) och efter målgång (vatten och blåbärssoppa).

ANMÄLAN/Efteranmälan:

Har du någon bekant som vill springa så går det fortfarande bra att anmäla sig till loppet, går också bra att efteranmäla sig inne i Lisebergshallen under tävlingsdagen. Efteranmälan på plats öppnar klockan 14.00. Kostnad för efteranmälan är 550 kr

Tidtagning: Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns på nummerlappen. Det är därför viktigt att ni sätter fast nummerlappen ordentligt och att ni har den på under hela loppet.

Resultat

Resultat anslås inne i Lisebergshallen direkt efter loppet och kommer dessutom att finnas på hemsidan http://winterrun.com/lopp/goteborg/

Väskförvaring

Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Väskinlämningen är inne i Lisebergshallen. På din nummerlapp finns en extra tag som du skall ta loss och fästa på väskan. Var gärna på plats vid väskinlämningen i god tid för att undvika stress innan start.

Servering

Inne i Lisebergshallen kommer det att finnas möjlighet att köpa fika och enklare förtäring. Serveringen öppnar klockan 14.00, även Café Taube inne på Liseberg håller öppet under hela Winterrun.

After run

Winterrun är bara början – sedan fortsätter festen med After Run på Stjärnornas Krog!
Liseberg serverar vegetarisk buffé från prisade The Green Room och underhållaren Peter Auki bjuder på en show i världsklass.
Fortsätt kvällen tillsammans och fira din fantastiska prestation tillsammans med hundratals andra löpare!
Kostnad: 250 kr. Eventuell dryck tillkommer.
Anmäl dig via denna länk:

https://www.liseberg.se/mat-dryck/stjarnornas-krog/

(Klicka på Boka bord, välj den 20e januari, och gör din reservation)

Toaletter

Toaletter finns inne i Lisebergshallen och vid Kaninlandet.

Dusch och omklädning

Möjlighet till dusch och omklädning kommer att finnas i Lisebergshallen, det kommer dock att vara trångt i de fyra omklädningsrum vi tillhandahåller. Vi rekommenderar därför att ni i största möjliga mån kommer ombytta till Winterrun.

Publik

Inne på Liseberg kommer det att vara fantastiskt fina möjligheter att följa loppet. Med bara några korta förflyttningar kommer du att kunna följa löparna flera gånger. Löparna kommer att springa från bakom Universeum och upp till Helix, i denna långa backe är det perfekt att heja på sina nära och kära! Vid stora scen på Liseberg sker start, varvning och målgång.

 

Varmt välkomna!

 

Återstående tid till loppet


- Days
:
- Hours
:
- Minutes

20 Jan 2018

Göteborg

Our Partners
Contact us winterrun@icebug.se
  • Facebook

Newsletter Sign up