Winterrun på Skansen!

Med tusentals löpare som springer genom ett vinterupplyst Skansen skapas en fantastisk atmosfär med eldkorgar, facklor och eldkonstnärer. Våra DJ:s utmed banan kommer göra allt för att peppa dig när du springer Winterrun Stockholm, allt för att skapa en härlig vinterlöpningsfest med magisk inramning och skön stämning du sent skall glömma.

Ett lopp du absolut inte vill missa!

På Skansen bjuder vi på ett spektakulära 5 och 10 kilometerslopp med start, varvning och mål på ett vinter smyckat Sollidenplan!

I den mörkaste vintern blandar vi löpning på det vinterupplysta Skansen med löpning på Djurgården och dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar och eldshow. Banan består av ett eller två varv på en 5-kilometersbana där cirka hälften av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt Skansen på Djurgården.  Banan är ganska lättsprungen  men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnässtugan inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården

WINTER RUN har sanktion från Svenska friidrottsförbundet och kommer att vara kontrollmätt.

Mest Lysande Löpare:

Kreera den finaste Winterlöp utstyrseln, kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? Fina priser till dem som låtit fantasin flöda utöver det förväntade!

Afterrun:

Skansen Terrassen på Sollidenplan, håller öppet även efter loppet. Stanna gärna kvar för lite spontan afterrun.

Transport till loppet:

Åk gärna kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information om hur du tar dig till Skansen hänvisar vi till www.sl.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Start och mål:

Start och mål för Winterrun Stockholm är på Sollidsplanen inne på Skansen https://kartor.eniro.se/m/2I3gJ. Du tar dig in till Winterrun genom  Skansens huvudentré.

Klasser:

Män och kvinnor.

Lagtävling om minst 4 personer, är ni fler än fyra i laget så räknas den sammanlagda tiden på de fyra snabbaste löparna (max 7 personer i varje lag)

I lagtävlingen finns tre klasser: kvinnor, män och mixed.

I mixed måste det ingå minst en kvinna/man, där räknas de 4 snabbaste tiderna, men minst en av tiderna måste vara en tid av motsatt kön.

Starttid:

17:00: 5km

18:00 10km

Banan:

I Stockholm bjuder vi på ett spektakulära 5/10 kilometerslopp med start, varvning och mål inne på Skansen.

I den mörkaste vintern blandar vi löpning på det vinterupplysta Skansen med löpning på ett vintrigt Djurgården. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar, eldshow, och neonband. Banan består av ett/två varv på en 5-kilometersbana där cirka hälften av löpningen genomförs inne på Skansen.  Banan är lättsprungen förutom den tuffa stigningen upp till Bollnässtugan som du tar en gång per varv, några små stigningar ute på Djurgården bjuder banan på också.

WINTER RUN har sanktion från Svenska friidrottsförbundet och banan är kontrollmätt.

Uppvärmning:

Gemensam uppvärmning kommer att ske före start ca klockan 16.45/17:45 i startområdet. 

Priser:

De mest Lysande löparna kommer att belönas med fina priser från våra partners.

Priser till de 3 främsta kvinnorna respektive männen.

Priser till snabbaste Kvinnliga/Manliga/Mixed Lag.

Alla deltagare får efter målgång en reflexmedalj och en målgångspåse med produkter från våra partners. Dessutom lottar vi ut ett antal priser till dem som antagit utmaningen ”mest lysande löparen”

Nummerlappsutdelning

Nummerlappen kan med fördel hämtas på Löplabbet Kungsgatan 35 från och med onsdagen den 24 januari till och med fredagen den 26 januari. På Loppdagen den 27 januari hämtas nummerlappen utanför Skansens huvudingång från klockan 14:00.

Tidtagning:

Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att ni sätter på nummerlappen ordentligt och att ni har den på under hela loppet.

Vägbeskrivning:

Åk gärna kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information om hur du tar dig till Skansen hänvisar vi till www.sl.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Väskförvaring:

Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Väskinlämningen är i tält utnaför restaurangen på Sollidenplan På din nummerlapp finns en extra tagg som du tar loss och fäster på väskan. Var gärna på plats vid väskinlämningen i god tid för att undvika stress.

Servering:

På Skansen Terrassen vid Sollidenplan, i anslutning till start- och målområdet, kommer det att finnas fika och lättare förtäring.

Dusch och omklädning:

Möjlighet till dusch och omklädning kommer att finnas på Scandic Hasselbacken. Det kommer bli trångt i de 2 omklädningsrum vi lånar av Scandic Hasselbacken. Vi rekommenderar alla att komma ombytta till Winterrun.

Prisutdelning:

Prisutdelning för de snabbaste löparna (plats 1-3 män/kvinnor) sker kl 18.10 (5km) och 19:15 (10km) på Sollidenscenen.  Prisutdelning för de snabbaste lagen (1:a plats män/kvinnor/mixed)  samt till de mest lysande löparna sker cirka kl 19.30 på samma scen.

PM:

Kommer att publiceras här på hemsidan den 18 januari, kommer även skickas som nyhetsbrev till alla anmälda deltagare senast 18 januari.

Publik:

All publik är välkomna in gratis på Skansen från klockan 15:00 den 27 januari!

Inne på Skansen kommer det att vara fantastiskt fina möjligheter att följa loppet. Löparna kommer att passera den hårda backen från Hazelius porten upp till Bollnästorget 2 gånger, i denna långa och hårda backe är det perfekt att heja på sina nära och kära! På Sollidenplan sker start, varvning och målgång och man att kunna se löparna fler gånger under loppet med bara några korta förflyttningar inne på Skansen.

Vill du hålla dig inomhus medan du väntar är serveringen Skansen Terrassen på Sollidenplan som är öppen under hela eventet. 

Notera att hundar eller andra husdjur inte är välkomna på Skansen!

Återstående tid till loppet


- Days
:
- Hours
:
- Minutes

27 Jan 2018

Stockholm

Our Partners
Contact us winterrun@icebug.se
  • Facebook

Newsletter Sign up