Vad kul att du skall springa Winterrun!

Nedan följer all information du behöver inför Winterrun Stockholm den 27 januari.

Nummerlappsutdelning

Vi rekommenderar att du hämtar din nummerlapp i förväg på Löplabbet, Kungsgatan 35.
Du kan hämta nummerlappen där från och med Onsdagen den 24 januari fram till Fredagen den 26 Öppettider är 10-19.
Alla som hämtar ut sin nummerlapp innan tävlingsdagen belönas med en Icetube från Icebug, dessutom har Löplabbet 20% rabatt på Icebug-skor för dem som hämtar nummerlapp på Löplabbet.

Startlista med startnummer hittar du här! winterrun.com/lopp/stockholm/

För att få ut din nummerlapp räcker det med att du uppger ditt startnummer, du kan även hämta ut en väns startnummer.

Har du inte möjlighet att hämta nummerlappen på Löplabbet kan du även hämta den på tävlingsdagen i Icebugtältet utanför Skansens Huvudentré från klockan 14.45 och framåt.

Startlistor finns också anslagna i anslutning till nummerlappsutdelningen och start- och målområdet.

Start

17.00 start för 5km
18.00 första start 10km

5km loppet har en startgrupp. Vi låter de snabbare löparna ställa sig längst fram.

10km loppet har två startgrupper. För varje startgrupp kommer det att finnas en fålla. Viktigt att du väljer rätt fålla utifrån hur fort du kommer att springa.

Första start kl 18:00, denna grupp är för dem som springer milen på under 50 minuter.
Andra start kl 18:05, denna grupp är för dem som springer milen på över 50 minuter.

Tänk på att din tid inte startar förrän du passerar startlinjen. Det finns med andra ord ingen anledning att stressa innan du passerar startlinjen.

Uppvärmning innan 5 och 10 km loppet kommer att ske före start ca klockan 16.45/17:45 i startområdet.

Banan

I Stockholm bjuder vi på ett spektakulärt 5&10-kilometerslopp med start, varvning och mål vid Sollidenplan på Skansen.
I den mörkaste vintern blandar vi löpning på det vinterupplysta Skansen med löpning på cykelbanorna och grusvägar närmast utanför på Djurgården. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar och eldshow. Banan består av två varv på en 5-kilometersbana där en del av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande del löps ute på Djurgården. Banan är bitvis lättsprungen men med två större stigningar. Den tuffaste stigningen kommer efter knappt 4/9 km löpning upp till Bollnästorget på Skansen.
Underlaget är asfalt och grus. Vi kommer att försöka hålla banan i så bra skick som möjligt men beakta att det med tanke på årstiden ändå kan vara halt.

Just nu är den del av banan som går ute på Djurgården snö/isbelagd, dessutom kommer det att vara regn och plusgrader några dagar. Detta innebär att det finns stor risk för väldigt halkiga partier! Därför rekommenderar vi starkt att du använder dubbade skor!

Klasser

Män och kvinnor.
Lagtävling på 10km loppet om minst 4 personer, är ni fler än fyra i laget så räknas den sammanlagda tiden på de fyra snabbaste löparna (max 7 personer i varje lag)
I lagtävlingen finns tre klasser: kvinnor, män och mixed.
I mixed måste det ingå minst en kvinna/man.

Priser

Flera olika priser delas ut:
De mest ”lysande löparna” belönas med fina priser från våra partners
De tre snabbaste kvinnorna respektive männen
Snabbaste Kvinnliga/Manliga/Mixed Lag- 10k

Dessutom lottar vi ut ett antal priser bland dem som på något sätt antagit utmaningen ”mest lysande löparen”.

Prisutdelning

Prisutdelning för de snabbaste löparna (plats 1-3 män/kvinnor) sker kl 18.10 (5km) och 19:15 (10km) på Sollidenscenen.  Prisutdelning för de snabbaste lagen (1:a plats män/kvinnor/mixed)  samt till de mest lysande löparna sker cirka kl 19.30 på samma scen.

Resultat

Resultatet anslås på tävlingsplatsen och kommer efter tävlingen att finnas på hemsidan http://winterrun.com/lopp/stockholm/

Visa Hänsyn

De snabbaste löparna kommer i slutet att komma ifatt löpare som är på sitt första varv. Håll till höger om du märker att du är på väg att bli omsprungen.

TA MED PANNLAMPA

Vi gör vårt yttersta att försöka belysa banan. Det finns dock partier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför deltagare att ta med egen pannlampa, speciellt om man är ovan att springa i mörker.

Vätska

Vatten serveras vid varvningen efter 5 kilometer. Blåbärssoppa och vatten serveras efter målgång.

Väskförvaring

Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Väskinlämningen är i anslutning till restaurangen på Sollidenplan. På din nummerlapp finns en extra tagg som du tar loss och fäster på väskan. Var gärna på plats vid väskinlämningen i god tid för att undvika stress. Likväl hämtar upp din väska i snart anslutning till din målgång så vi undviker långa köer när du är kall och svettig efter loppet.

Tidtagning

Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att du sätter på nummerlappen ordentligt och att du har den på under hela loppet.

Servering

Skansen Terrassen inne på Skansen i direkt anslutning till start- och målområdet är öppen med servering. Där finns fika och enklare förtäring. Serveringen har öppet under hela evenemanget. OBS, dubbade skor undanbedes inne i restaurangen.

Toaletter

Toaletter finns utplacerade runt start- och målområdet.

Dusch och omklädning

Kom helst ombytt. Inne på Matsäcken, bredvid Skansen terrassen kan man byta kläder, Skansen Terrassen uppmanar alla löpare att inte byta om inne i deras restaurang.  Efter loppet kommer det att finnas möjlighet för ett fåtal att duscha på Scandic Hasselbacken som ligger precis utanför Skansen. Var beredd på kö till duscharna. Duschen är öppen fram till kl 20:00.

Efteranmälan

Anmälan kan göras på hemsidan fram till den 21 januari kl. 23.59. Efteranmälan kan sedan endast göras på tävlingsdagen i anslutning till Icebug tältet vid Huvudentrén på Skansen från kl. 14:45. Efteranmälan kostar 550 kronor, swish eller kontant.

Publik

Ta gärna med dina vänner och anhöriga. Inne på Skansen kommer det att vara fantastiskt fina möjligheter att följa loppet. Löparna kommer att passera vid Sollidenplanen i samband med start, varvning och målgång. Vi rekommenderar också sträckan där löparna kämpar sig upp för stigningen till Bollnästorget och behöver extra peppning.

Skansen Terrassen på Sollidenplan är öppen under hela evenemanget för publik som önskar ta sig något att äta och fika.

BRA ATT KÄNNA TILL

Det är inte tillåtet att ta med hundar in på Skansen
Underlaget kan vara isigt och moddigt, vi rekommenderar dubbade löparskor vid minusgrader.
Pga känslig parkett, ber vi er undvika dubbade skor inne på serveringen Skansen Terrassen, så ta gärna med ombyte.
Det finns partier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför deltagare att ta med egen pannlampa, speciellt om man är ovan att springa i mörker.

 

Varmt välkomna!

Återstående tid till loppet


- Days
:
- Hours
:
- Minutes

27 Jan 2018

Stockholm

Our Partners
Contact us winterrun@icebug.se
  • Facebook

Newsletter Sign up