Vad kul att du skall springa Winterrun!

Nedan följer all information du behöver inför Winterrun Stockholm den 28 januari.

Nummerlappsutdelning

Alla som hämtar nummerlapp hos Löplabbet får en snygg Icetube!

Det bästa är att hämta din nummerlapp hos Löplabbet på Kungsgatan 35 dagarna före loppet. Då undviker du köer. Du kan hämta nummerlappen där från och med onsdagen den 25 januari fram till fredagen den 27 januari. Öppettider är 10-19. Har du inte möjlighet att hämta nummerlappen hos Löplabbet kan du även hämta den i i tältet i anslutning till Skansens Huvudentre på tävlingsdagen från klockan 14.45 och framåt.

För att få ut din nummerlapp räcker det med att du uppger ditt startnummer. Startlista med startnummer kommer att publiceras på hemsidan. Startlistor finns också tillgängliga vid nummerlappsutdelningen vid Skansen.

Transport till Skansen/Winterrun

Åk gärna kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn , buss och båt. För mer information om hur du tar dig till Skansen hänvisar vi till www.sl.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkering gäller.

Start

Starten sker i två grupper.  För varje startgrupp kommer det att finnas två olika fållor. Viktigt att du väljer rätt fålla utifrån hur fort du kommer att springa.

   •     Första start kl 17:00, denna grupp är för dem som springer milen på under 55 minuter.

   •     Andra start kl 17:05, denna grupp är för dem som springer milen på över 55 minuter. 

Tänk på att din tid inte startar förrän du passerar startlinjen. Det finns med andra ord ingen anledning att stressa innan du passerar startlinjen.

Uppvärmning innan loppet kommer att ledas från Sollidenscenen innan start.

Banan

I Stockholm bjuder vi på ett spektakulärt 10-kilometerslopp med start, varvning och mål vid Sollidenplan på Skansen.
I den mörkaste vintern blandar vi löpning på det vinterupplysta Skansen med löpning på cykelbanorna och grusvägar närmast utanför på Djurgården. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av facklor, eldkorgar och eldshow. Banan består av två varv på en 5-kilometersbana där en del av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande del löps ute på Djurgården. Banan är bitvis lättsprungen men med två större stigningar. Den tuffaste stigningen kommer efter knappt 4 och 9 km löpning upp till Bollnästorget på Skansen.

Underlaget är asfalt och grus. Vi kommer att försöka hålla banan i så bra skick som möjligt men beakta att det med tanke på årstiden ändå kan vara halt.

winterrun_sthlm_loop

stockholm-arena

Klasser

Män och kvinnor.

Lagtävling om minst 4 personer, är ni fler än fyra i laget så räknas den sammanlagda tiden på de fyra snabbaste löparna (max 7 personer i varje lag)
I lagtävlingen finns tre klasser: kvinnor, män och mixed.

I mixed måste det ingå minst en kvinna/man.

Priser

Flera olika priser delas ut:

  • De mest ”lysande löparna” belönas med fina priser från våra partners
  • De tre snabbaste kvinnorna respektive männen
  • Snabbaste Kvinnliga/Manliga/Mixed Lag

Dessutom lottar vi ut ett antal priser från våra partners.

Vilka som vunnit de utlottade priserna finns skyltat vid målgång och priserna

hämtas i WinterRun-store på Sollidenplan.

Prisutdelning

Prisutdelning för de snabbaste löparna ( plats 1-3 män/kvinnor) sker kl 18.00 på Sollidenscenen.  Prisutdelning för de snabbaste lagen (1:a plats män/kvinnor/mixed)  samt till de mest lysande löparna sker cirka kl 18.40 på samma scen.

Resultat

Resultatet anslås på tävlingsplatsen och kommer efter tävlingen att finnas på hemsidan

http://winterrun.com/lopp/stockholm/

VisaVisa Hänsyn

De snabbaste löparna kommer i slutet att komma ifatt löpare som är på sitt första varv. Håll till höger om du märker att du är på väg att bli omsprungen.

TA MED PANNLAMPA

Vi gör vårt yttersta att försöka belysa banan. Det finns dockpartier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför deltagare att ta med egen pannlampa, speciellt om man är ovan att springa i mörker. Skulle du glömma pannlampa kommer det finnas möjlighet att köpa från SILVA på plats i WinterRun-store på Sollidenplan.

Vätska

Vatten serveras vid varvningen efter 5 kilometer. Blåbärssoppa och vatten serveras efter målgång.

Väskförvaring

Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Väskinlämningen är i anslutning till restaurangen på Sollidenplan (Paviljong Matsäcken). På din nummerlapp finns en extra tagg som du tar loss och fäster på väskan. Var gärna på plats vid väskinlämningen i god tid för att undvika stress.

Tidtagning

Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att du sätter på nummerlappen ordentligt och att du har den på under hela loppet.

Servering

Skansen Terrassen inne på Skansen i direkt anslutning till start- och målområdet är öppen med servering. Där finns fika och enklare förtäring. Serveringen har öppet under hela evenemanget.

Toaletter

Toaletter finns utplacerade runt start- och målområdet.

Dusch och omklädning

Kom helst ombytt. Efter loppet kommer det att finnas möjlighet för ett fåtal att duscha på Scandic Hasselbacken som ligger precis utanför Skansen. Var beredd på kö till duscharna. Duschen är öppen fram till kl 20:00.

Efteranmälan

Anmälan kan göras på hemsidan fram till den 22 januari kl. 23.59. Efteranmälan kan sedan endast göras på tävlingsdagen i anslutning till Icebug tältet vid Huvudentrén på Skansen från kl. 14:45. Efteranmälan kostar 450 kronor.

Publik

Ta gärna med dina vänner och anhöriga. Inne på Skansen kommer det att vara fantastiskt fina möjligheter att följa loppet. Löparna kommer att passera vid Sollidenplanen i samband med start, varvning och målgång. Vi rekommenderar också sträckan där löparna kämpar sig upp för stigningen till Bollstorget och behöver extra peppning.

Skansen Terrassen på Sollidenplan är öppen under hela evenemanget för publik som önskar ta sig något att äta och fika.

BRA ATT KÄNNA TILL

  • Det är inte tillåtet att ta med hundar in på Skansen
  • Underlaget kan vara isigt och moddigt, vi rekommenderar dubbade löparskor vid minusgrader.
  • Pga känslig parkett, ber vi er undvika dubbade skor inne på serveringen Skansen Terrassen, så ta gärna med ombyte.
  • Det finns partier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför deltagare att ta med egen pannlampa, speciellt om man är ovan att springa i mörker.

 

Varmt välkomna!

loplabbet

25% rabatt på hela Icebug-sortimentet!

När du hämtar din nummerlapp på Löplabbet, kungsgatan 35 kan du passa på att utrusta dig inför Winterrun! Icebug & Löplabbet erbjuder 25% rabatt på hela Icebug-sortimentet till alla som hämtar sin nummerlapp i butiken. Dessutom får alla som hämtar nummerlapp på Löplabbet en Icetube!

Du kan hämta din nummerlapp i butiken från Onsdagen den 25 januari kl 10:00 till Fredagen den 27 januari klockan 19:00

Löplabbet, Kungsgatan 35, Stockholm  Öppettider:10:00-19:00

image004

På Sollidsplan står Winterrun Butiken uppställd!

Här kan du låna/köpa Icebug-skor att springa Winterrun i, köpa Craft´s fina löparkläder, testa Thule´s grymma löparvagnar och självklart införskaffa marknadens bästa pannlampor från Silva!
Winterrun the Stor är öppen från klockan 15:00 den 28 januari.

Light up your Winterrun!

Den mest lysande löparen vinner fina priser!

image005

Återstående tid till loppet


- Days
:
- Hours
:
- Minutes

27 Jan 2018

Stockholm

Our Partners
Contact us winterrun@icebug.se
  • Facebook

Newsletter Sign up