Arena

Evenemangsområde


Hitta hit

Evenemangsområde med start och mål äger rum på den anrika Sollidsplanen på Skansen. Du tar dig in till Winter Run genom Skansens huvudentré. Publik och anhöriga ges fri entré från klockan 15:00 på lördagen.

Parkering

Det bästa sättet att ta sig till Skansen är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.skansen.se/sv/ta-dig-till-skansen. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Omklädning/toaletter/väskinlämning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Det finns ett mindre utrymme för omklädnad uppe vid starten.

Överdragskläder kan lämnas i vår väskinlämning i närheten av starten (medtag egen ryggsäck/påse). Denna är belägen utomhus. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner. Denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen som lämnas in i väskinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

Toaletter finns givetvis i evenemangsområdet.


After Run

After Run


After Run sker inne på restaurang Solliden Terrassen vid evenemangsområdet.

Du som har bokat Potatis & purjolöksoppa redan vid anmälan har en markering på din nummerlapp. Visa upp din nummerlapp när du går in på restaurangen.

Du som ännu inte köpt din After Run biljett kan göra det i entrén till restaurangen. Pris 100 kr.

På vårt After Run kan du sitta ner äta din soppa, snacka med kompisar och lyssna på musik. Dryck köper du själv.

 

OBS! Inga skor med dubbar är tillåtna inne på restaurangen. Vi har påsar i entrén som du kan lägga dina dubbade skor.


Deltagarinfo

Här finns allt du behöver veta om Winter Run Stockholm.

Har du någon fråga som inte besvaras nedan?
Tveka inte att kontakta oss på info@marathongruppen.se!

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mail. Har du anmält dig senast 14 januari kommer det på mailen den 15 januari. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom någon dag efter anmälan. Visa startbeviset i din telefon när du hämtar din nummerlapp. Har du inte kvar mailet med startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du skicka startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlappsutdelning 25-26 januari
Du är välkommen att hämta din nummerlapp på Runners´ Store Regeringsgatan 26, torsdagen den 25 januari och fredagen den 26 januari kl 10.15-18.00.
Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp på evenemangsdagen från klockan 15.00-17.00 i Skansens huvudentré.

Specialerbjudande på Runners´ Store
Deltagarna i Winter Run får 20% rabatt på skor och kläder och 10% rabatt på elektronik och tillbehör. Rabatten gäller till den 15 februari 2024. Handlar du via web-butiken är kampanjkoden WINTERRUN24
De 100 första som hämtar sin nummerlapp får en gåva av Winter Run och Runners´ Store, värde 129 kr.
Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen skall vara fäst på bröstet med säkerhetsnålar. Ta gärna med 4 säkerhetsnålar.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Digital efteranmälan
Det är möjligt att göra en digital anmälan via ordinarie anmälningssida den 22-27 januari fram till 1 timme innan start i mån av plats. Anmälan kostar då 675 kr och det går endast att betala med swish.

En bild som visar text, skärmbild, Grafik, grafisk design Automatiskt genererad beskrivning 
Hitta hit
Evenemangsområde med start och mål äger rum på den anrika Sollidsplanen på Skansen. Du tar dig in till Winter Run genom Skansens huvudentré och följer skyltarna.

Fritt från hundar
Observera att Skansen är en hundfrizon. Tack för att du lämnar din fyrfota vän hemma denna dag.

Parkering
Det bästa sättet att ta sig till Skansen är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.sl.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller och du måste betala avgift.

Klädinlämning/Ombyte
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns ett utrymme för ombyte till torra kläder efter loppet men ingen dusch, se skiss. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i närheten av starten, det är inget tak över klädinlämningen. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade etiketten ska fästas på din medhavda vattentäta väska/påse med överdragskläder och den andra delen lägger du inne i väskan. Lämna sedan väskan/påsen i klädinlämningen. Kom ihåg att ta med egen väska/påse till dina kläder och ta med säkerhetsnål för att fästa den hålade etiketten på din väska/påse.

Toaletter
Holken evenemangstoaletter finns i evenemangsområdet.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE
Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att vi sorterar allt skräp på återvinningstationen på evenemangsområdet. Vänligen var noga med att slänga ditt skräp i återvinningen och i rätt säck. Tydliga skyltar visar var hur du sorterar. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera för vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras återvinningsstation när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.  

Start
Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst när du är på plats. De snabbaste löparna startar i första startgrupp.

5 km
Startgrupp 1 – 17:00 (för dig som springer 5 km under 27 minuter)
Startgrupp 2 – 17:03 (för dig som springer 5 km över 27-32 minuter)

Startgrupp 3 – 17:06 (för dig som springer 5 km över 32-37 minuter)

Startgrupp 4 – 17:09 (för dig som springer 5 km över 37 minuter)

10 km
Startgrupp 1 – 18:00 (för dig som springer 10 km under 53 minuter)
Startgrupp 2 – 18:03 (för dig som springer 10 km under 53-58 minuter)
Startgrupp 3 – 18:06 (för dig som springer 10 km över 58-63 minuter)
Startgrupp 4 – 18:09 (för dig som springer 10 km över 63 minuter)

Uppvärmning
Gemensam uppvärmning med vår partner STC kommer att ske från Sollidenscenen i evenemangsområdet cirka 10 minuter före starterna som går kl. 17.00 respektive kl. 18.00.

Tidtagning
Racetimer står för tidtagningen och nummerlappen med chip som du har på dig när du springer. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen skall vara fäst på bröstet.

Priser
Vi ger pris till de tre snabbaste kvinnliga och manliga löpare på 5 kilometer och 10 kilometer. Prisutdelning för de snabbaste löparna (plats 1-3 män/kvinnor) sker strax efter målgång på Sollidenscenen. Prisbordet sponsras av bland andra Runners´ Store.

Mest lysande löpare
Vi ger även pris till klassen ”mest lysande löparna”, alltså de som skapar den finaste Winterlöpningsutstyrseln! Kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, en clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? De två ”mest lysande” löparna belönas med fina priser från våra partners.

Prisutdelning för de mest lysande löparna sker efter kl. 19.15 från Sollidenscenen.


5km-Banan består av 57% asfalt och 43% grus.

Stigning     Stigning m/km           Backighet                     Kurvighet
72,8m        14,5m                          0,98                                   0,46

Mitt i den mörkaste vintern blandar vi löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården och i dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av marschaller, eldkorgar, ljuseffekt och eldshow.

För dig som springer 5 km-sträckan så springer du ett varv på vår 5-kilometersbana. För dig som springer 10 km-sträckan så springer du två varv på vår 5-kilometersbana. Drygt 1 km av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt omkring Skansen på Djurgården. Banan är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnästorget inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården. Om det är is så blir det stundtals halt på vägbanan och då är det viktigt att du har bra skor som passar underlaget. Håll koll på vädret för att välja rätt skor.

Winter Run är sanktionerad av Svenska friidrottsförbundet och banan är kontrollmätt av godkänd banmätare Mikael Hill.

Pannlampa
Det finns partier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför alla deltagare att ta med en egen pannlampa att springa med, speciellt om du är ovan att springa i mörker.

Vätskekontroll
Det finns en vätskekontroll med vatten uppe på Sollidsplan som du kan nyttja innan start och efter målgång. 10 kilometerslöpare passerar denna vid varvning efter 5 km och kan då fylla på med vätska vid behov.

Medicinsk service
Första hjälpen personal, ambulans och fyrhjuling finns i evenemangsområdet vid start/mål.

Målservice
När du går i mål får du först en snygg medalj, Vitamin Well dryck samt Barebell bar. I evenemangsområdet bjuder RedBull på varm energidryck med blåbärssmak.

Runner´s World
Självklart kommer du att kunna träffa det härliga gänget från Runner´s World och prata löpning och spännande löpartrender.

En bild som visar text Automatiskt genererad beskrivning

Springtime
Låt dig inspireras av Springtimes nya spännande träningssatsning. Nya Camp Järvsö är en het nysatsning där du kan tillbringa din träningsvecka.

Runners´ Store
Finns på plats med ett tält och säljer utvalda löparprodukter. I tältet eller på nummerlappsutdelningen i butiken finns möjligheten att bl.a investera i en pannlampa om du inte redan har en.

En bild som visar text, Grafik, Teckensnitt, logotyp Automatiskt genererad beskrivning

RedBull
Finns på plats med hot Bull station där RedBull bjuder på varm energidryck.

En bild som visar text, Grafik, grafisk design, clipart Automatiskt genererad beskrivning

STC
På evenemangsområdet kommer du att träffa det glada gänget från gymkedjan STC som kommer att hålla i uppvärmningen.

Vitamin Well/Barebells
Efter målgång bjuder Vitamin Well på dryck ocg Barebell bjuder på bars.

En bild som visar svart, mörker Automatiskt genererad beskrivningEn bild som visar Teckensnitt, Grafik, logotyp, Electric blue Automatiskt genererad beskrivning

Skansen Terrassen vid Sollidenscenen håller öppet under hela evenemanget fram till kl. 20.30. För både löpare och publik finns möjlighet att köpa varm och kall mat samt dryck.

Obs! Skor med dubbar är förbjudet inne på restaurangen (p.g.a. känsligt golv).

Skansen Terrassen erbjuder bland annat en Winter Run meny:
Varm soppa och lättöl, 145 kr.
Varm soppa och starköl, 195 kr.

Har du några frågor inför Winter Run så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tisdag-torsdag kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00) eller info@marathongruppen.se. Under evenemangsdagen hittar du våra informatörer i entrékurerna vid Skansen huvudentré.

Runners World


Banan

Spring inne på Skansen!


Mitt i den mörkaste vintern blandar vi löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården och i dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av marschaller, eldkorgar, ljuseffekt och eldshow.

Banan (som är 5 km) består av 57 % asfalt och 43 % grus. 

Stigning: 72,8m
Stigning m/km: 14,5 m
Backighet:  0,98
Kurvighet:  0,46 

För dig som springer 5 km-sträckan så springer du ett varv på vår 5-kilometersbana. För dig som springer 10 km-sträckan så springer du två varv på vår 5-kilometersbana. Drygt 1 km av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt omkring Skansen på Djurgården. Banan är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnästorget inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården. Om det är is så blir det stundtals halt på vägbanan och då är det viktigt att du har bra skor som passar underlaget. Håll koll på vädret för att välja rätt skor. 

Winter Run är sanktionerad av Svenska friidrottsförbundet och banan är kontrollmätt av godkänd banmätare Mikael Hill. 


Winter Run Stockholm

Tack alla löpare, publik och partners för ett härligt Winter Run 2024!

Vinterns roligaste lopp!

Stort tack för att du deltog på Winter Run 2024!
Vi ses igen nästa år!

Unik bana på Skansen

Winter Run Stockholm består av ett eller två varv på en cirka 5 kilometer lång bana. Drygt 1 kilometer av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt omkring Skansen på Djurgården. Vi lyser upp bansträckningen med hjälp av eldkonstnärer, facklor, marschaller och eldkorgar. Läs mer om banan här.  

Loppet 2025 preliminärt datum 25 januari.

KONTAKTUPPGIFTER
Tel: 08-545 66 440
Gustavslundsvägen 18,
167 51 Bromma
info@marathongruppen.se

Tävla med din mest lysande outfit

Kom som en blinkande julgran, en isprinsessa, ett lysande troll eller… Vi tävlar ut fina priser till de deltagare som låter fantasin flöda och springer i de mest fantastiska kreationerna!