Här finns allt du behöver veta om Winter Run Stockholm.

Har du någon fråga som inte besvaras nedan?
Tveka inte att kontakta oss på info@marathongruppen.se!

Info & nummerlapp

Vi kommer att skicka ut nummerlappen till dig som anmäler dig senast den 17 januari. Kuvertet innehåller kort information och nummerlapp.

För anmälningar efter den 17 januari finns nummerlappen att hämta ut på evenemangsområdet på Skansen (vid stora entrén) under evenemangsdagen, från klockan 15.00-17.00. Anmäl dig senast den 17 januari klockan 12.00, för att få ditt namn på nummerlappen.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. Kom ihåg att ta med säkerhetsnålar för att fästa nummerlappen på bröstet.  För att tidtagningen ska fungera optimalt ska nummerlappen vara fäst på bröstet och fliken i överkanten vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner som du använder till klädinlämningen. Kom ihåg att ta med din egen väska/påse till dina kläder.

Efteranmälan

Om du har anmält dig sent (efter den 17 januari) kommer du kunna hämta ut din nummerlapp mellan klockan klockan 15.00-17.00 i Skansens huvudentré. Behöver du hjälp med eventuell korrigering av din nummerlapp så kan du även få hjälp med det i Skansens huvudentré mellan kl. 15.00-17.00.

Har du missat att anmäla dig till Winter Run kan du efteranmäla dig den 28 och 29 januari. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. Priset är då 550 kr. Den 29 januari går det endast att betala via Swish.

Hitta hit

Evenemangsområde med start och mål äger rum på den anrika Sollidsplanen på Skansen. Du tar dig in till Winter Run genom Skansens huvudentré.

Parkering

Det bästa sättet att ta sig till Skansen är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.sl.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller.

Fritt från hundar

Observera att Skansen är en hundfrizon. Tack för att du lämnar din fyrfota vän hemma denna dag.

Klädinlämning/Ombyte

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns inget utrymme för ombyte. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i närheten av starten. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade etiketten ska fästas på din medhavda vattentäta väska/påse med överdragskläder och den andra delen lägger du i väskan. Lämna sedan väskan/påsen i klädinlämningen. Kom ihåg att ta med din egen väska/påse till dina kläder och en säkerhetsnål för att fästa den hålade etiketten på din väska. Det är risk för regn så se till att överdragskläderna är skyddade när du lämnar in väskan eller påsen!

Matservering

Skansen Terrassen vid Sollidenscenen håller öppet under hela evenemanget fram till kl. 20.30. För både löpare och publik finns möjlighet att köpa varm och kall mat samt dryck. Utifrån myndigheternas beslut kring restriktioner kan covidpass komma att gälla för vistelse i restaurangen. Obs! Skor med dubbar är förbjudet inne på restaurangen (pga känsligt golv).

Toaletter

Holken evenemangstoaletter finns givetvis i evenemangsområdet.

Råd och rekommendationer
  • Håll avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus.
  • Vuxna bör använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel.
  • Stanna hemma och testa dig vid symtom.

Start

Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst. De snabbaste löparna startar i första startgrupp.

5 km

Startgrupp 1 – 17:00 (för dig som springer 5 km under 27 minuter)
Startgrupp 2 – 17:03 (för dig som springer 5 km över 27-32 minuter)
Startgrupp 3 – 17:06 (för dig som springer 5 km över 32 minuter)

10 km

Startgrupp 1 – 18:00 (för dig som springer 10 km under 53 minuter)
Startgrupp 2 – 18:03 (för dig som springer 10 km under 53-60 minuter)
Startgrupp 3 – 18:06 (för dig som springer 10 km över 60 minuter)

Uppvärmning

Gemensam uppvärmning kommer att ske från Sollidenscenen i evenemangsområdet cirka 10-15 minuter före starterna som går klockan 17.00 respektive 18.00.

Tidtagning

Racetimer står för tidtagningen och nummerlappen med chip som du har på dig när du springer. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen skall vara fäst på bröstet.

Priser

Vi ger pris till de tre snabbaste kvinnliga och manliga löpare på 5 kilometer respektive 10 kilometer. Prisutdelning för de snabbaste löparna (plats 1-3 män/kvinnor) sker strax efter målgång på Sollidenscenen.

Mest lysande löpare

Vi ger även pris till i klassen ”mest lysande löparna”, alltså de som skapar den finaste Winterlöpningsutstyrseln! Kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, en clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? De två ”mest lysande” löparna belönas med fina priser från våra partners. Prisutdelning för de mest lysande löparna sker efter kl. 19.15 från Sollidenscenen.

Uppdatering 29/1: Idag är det dags för Winter Run i Stockholm och vi ser fram emot ett härligt lopp! Vädret bjuder dock på ett utmanande underlag. Vi gör vad vi kan för att salta och grusa men det kommer finnas en hel del mycket isiga partier längs banan. Tänk särskilt på att ta det lugnt nerför backar och i skarpa kurvor!

 

Mitt i den mörkaste vintern blandar vi löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården och i dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av marschaller, eldkorgar, ljuseffekt och eldshow.

Loppet består av ett eller två varv på en cirka 5 kilometer lång bana (4 850 meter) med löpning inne på och runt om Skansen. Drygt 1 kilometer av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt omkring Skansen på Djurgården. Det är många lättsprungna partier men också mer utmanande backar (till exempel en längre höjdstigning upp till Bollnässtugen inne på Skansen). Det kan totalt sett upplevas som en ganska tuff bana.

Om det är is så blir det stundtals halt på vägbanan och då är det viktigt att du har bra skor som passar underlaget. Håll koll på vädret för att välja rätt skor.

Winter Run har sanktion från Svenska friidrottsförbundet.

Pannlampa

Det finns partier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför alla deltagare att ta med en egen pannlampa att springa med, speciellt om du är ovan att springa i mörker.

Vätskekontroll

Det finns en vätskekontroll med vatten uppe på Sollidsplan som du kan nyttja innan start och efter målgång. 10-kilometerslöpare passerar denna vid varvning efter 5 km och kan då fylla på med vätska vid behov.

Medicinsk service

Röda Korsets personal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål.

Målservice

När du går i mål får du först en snygg medalj och produkter från våra samarbetspartners.

Runner’s World

Självklart kommer du att kunna träffa det härliga gänget från Runner’s World och prata löpning och spännande löpartrender.

Springtime 

Låt dig inspireras av Springtimes nya spännande träningssatsning. Nya Camp Järvsö är en het nysatsning där du kan tillbringa din träningsvecka.

STC

På evenemangsområdet kommer du att träffa det glada gänget från gymkedjan STC som kommer att hålla i uppvärmningen och dela ut en present till de första som är på plats. 

Ice Bug

Skänker priser till de snabbaste löparna och de bäst utklädda i tävlingen ”Mest lysande löpare”.

Har du några frågor inför Winter Run så kontakta oss gärna på telefon 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller info@marathongruppen.se. Under evenemangsdagen hittar du våra informatörer i entrékurerna vid Skansen huvudentré.