Här finns allt du behöver veta om Winter Run Stockholm.

Har du någon fråga som inte besvaras nedan?
Tveka inte att kontakta oss på info@marathongruppen.se!

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail. Har du anmält dig senast 15 jan kommer det på mailen den 16 jan. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom någon dag efter anmälan. Visa startbeviset i din telefon när du hämtar din nummerlapp. Har du inte kvar mailet med startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du skicka startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.  

Nummerlappsutdelning 26-27 januari 

Du är välkommen att hämta din nummerlapp på Runners’ Store Regeringsgatan 26, torsdagen den 26 januari och fredagen den 27 januari kl 10.15-18.00.
Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp på evenemangsdagen från klockan 15.00-17.00 i Skansens huvudentré.  

Specialerbjudande på Runners’ Store

Deltagarna i Winter Run får 20 % rabatt på skor och kläder och 10 % rabatt elektronik och tillbehör. Rabatten gäller till den 15 februari 2023. Handlar du via web-butiken är kampanjkoden WINTERRUN23
De 100 första som hämtar sin nummerlapp får en gåva av Winter Run och Runners’ Store, värde 129 kr.
Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen skall vara fäst på bröstet med säkerhetsnålar. Ta gärna med 4 säkerhetsnålar.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.  

Digital efteranmälan 

Det är möjligt att göra en digital anmälan via ordinarie anmälningssida den 26-28 januari fram till 1 timme innan start. Anmälan kostar då 595 kr och det går endast att betala med swish. 

Hitta hit 

Evenemangsområde med start och mål äger rum på den anrika Sollidsplanen på Skansen. Du tar dig in till Winter Run genom Skansens huvudentré och följer skyltarna. 

Fritt från hundar 

Observera att Skansen är en hundfrizon. Tack för att du lämnar din fyrfota vän hemma denna dag. 

Parkering 

Det bästa sättet att ta sig till Skansen är att åka kommunalt. Det finns gott om anslutningar till Skansen via spårvagn, buss och båt. För mer information besök www.sl.se. Om du behöver ta bilen är det allmänna parkeringsplatser som gäller och du måste betala avgift. 

Klädinlämning/Ombyte

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns inget utrymme för ombyte. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i närheten av starten, det är inget tak över klädinlämningen. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade etiketten ska fästas på din medhavda vattentäta väska/påse med överdragskläder och den andra delen lägger du inne i väskan. Lämna sedan väskan/påsen i klädinlämningen. Kom ihåg att ta med egen väska/påse till dina kläder och ta med säkerhetsnål för att fästa den hålade etiketten på din väska/påse. 

Toaletter 

Holken evenemangstoaletter finns givetvis i evenemangsområdet.  

Start

Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst när du är på plats. De snabbaste löparna startar i första startgrupp. 

5 kilometer
Startgrupp 1 – 17:00 (för dig som springer 5 km under 27 minuter)

Startgrupp 2 – 17:03 (för dig som springer 5 km över 27-32 minuter)

Startgrupp 3 – 17:06 (för dig som springer 5 km över 32-37 minuter)

Startgrupp 4 – 17:09 (för dig som springer 5 km över 37 minuter)

10 kilometer
Startgrupp 1 – 18:00 (för dig som springer 10 km under 53 minuter)

Startgrupp 2 – 18:03 (för dig som springer 10 km under 53-58 minuter)

Startgrupp 3 – 18:06 (för dig som springer 10 km över 58-63 minuter)

Startgrupp 4 – 18:09 (för dig som springer 10 km över 63 minuter)

Uppvärmning

Gemensam uppvärmning med vår partner STC kommer att ske från Sollidenscenen i evenemangsområdet cirka 10 minuter före starterna som går kl. 17.00 respektive kl. 18.00. 

Tidtagning

Racetimer står för tidtagningen och nummerlappen med chip som du har på dig när du springer. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen skall vara fäst på bröstet. 

Priser

Vi ger pris till de tre snabbaste kvinnliga och manliga löpare på 5 kilometer respektive 10 kilometer. Prisutdelning för de snabbaste löparna (plats 1-3 män/kvinnor) sker strax efter målgång på Sollidenscenen. Prisbordet sponsras av bland andra Ice Bug och Runners Store. 

Mest lysande löpare 

Vi ger även pris till i klassen ”mest lysande löparna”, alltså de som skapar den finaste Winterlöpningsutstyrseln! Kom som en julgran, lucia, ett blinkande snabbköp, en clown, isprinsessa, eller varför inte som ett lysande troll? De två ”mest lysande” löparna belönas med fina priser från våra partners.  

Prisutdelning för de mest lysande löparna sker efter kl. 19.15 från Sollidenscenen. 

Banan (som är 5 km) består av 57 % asfalt och 43 % grus. 

Stigning: 72,8m
Stigning m/km: 14,5 m
Backighet:  0,98
Kurvighet:  0,46 

Mitt i den mörkaste vintern blandar vi löpning på ett vinterupplyst Skansen med löpning på Djurgården och i dess vackra vinternatur. Vi kommer att lysa upp bansträckningen med hjälp av marschaller, eldkorgar, ljuseffekt och eldshow.

För dig som springer 5 km-sträckan så springer du ett varv på vår 5-kilometersbana. För dig som springer 10 km-sträckan så springer du två varv på vår 5-kilometersbana. Drygt 1 km av löpningen genomförs inne på Skansen och resterande i en slinga runt omkring Skansen på Djurgården. Banan är ganska lättsprungen men med en rejäl längre höjdstigning upp till Bollnästorget inne på Skansen, och några mindre stigningar ute på Djurgården. Om det är is så blir det stundtals halt på vägbanan och då är det viktigt att du har bra skor som passar underlaget. Håll koll på vädret för att välja rätt skor. 

Winter Run är sanktionerad av Svenska friidrottsförbundet och banan är kontrollmätt av godkänd banmätare Mikael Hill. 

Pannlampa 

Det finns partier på banan som kan uppfattas som mörka och vi rekommenderar därför alla deltagare att ta med en egen pannlampa att springa med, speciellt om du är ovan att springa i mörker. 

Vätskekontroll

Det finns en vätskekontroll med vatten uppe på Sollidsplan som du kan nyttja innan start och efter målgång. 10 kilometerslöpare passerar denna vid varvning efter 5 km och kan då fylla på med vätska vid behov. 

Medicinsk service

Första hjälpen personal, ambulans och fyrhjuling finns i evenemangsområdet vid start/mål.  

Målservice

När du går i mål får du först en snygg medalj, varm dryck med blåbärsmak, en Vitamin Well dryck samt en Barebell bar. 

Runner’s World

Självklart kommer du att kunna träffa det härliga gänget från Runner’s World och prata löpning och spännande löpartrender.

Springtime 

Låt dig inspireras av Springtimes nya spännande träningssatsning. Nya Camp Järvsö är en het nysatsning där du kan tillbringa din träningsvecka.

STC

På evenemangsområdet kommer du att träffa det glada gänget från gymkedjan STC som håller i uppvärmningen. 

Smiling

På evenemangsområdet delar Smiling ut varauprover med fruktbollar. 

Skansen Terrassen vid Sollidenscenen håller öppet under hela evenemanget fram till kl. 20.30. För både löpare och publik finns möjlighet att köpa varm och kall mat samt dryck.  

Obs! Skor med dubbar är förbjudet inne på restaurangen (p.g.a. känsligt golv). 

Skansen Terrassen erbjuder bland annat en Winter Run meny: 

Varm soppa och lättöl, 140 kr. 

Varm soppa och starköl, 195 kr. 

Har du några frågor inför Winter Run så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tisdag-torsdag kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00) eller info@marathongruppen.se. Under evenemangsdagen hittar du våra informatörer i entrékurerna vid Skansen huvudentré.